Izložba

Dom > Izložba > Sadržaj
Analiza primjene navodnjavanja vode u cvjetnoj industriji
May 19, 2017

Nedostatak vodnih resursa predstavlja globalnu zabrinutost, savremenu tehnologiju navodnjavanja vode u navodnjavanju usjeva kako bi postepeno zamijenila tradicionalni način proizvodnje, u cvjetnoj industriji, tradicionalno ručno prskanje cijevi i postepeno se povlačio sa scene, umjesto Visok stepen mehanizacije, automatizacija, mikro navodnjavanje i druga tehnologija štednje vode koja štedi vodu je dobra, na nekim mestima sa mrežnom tehnologijom pomoću inteligentnog upravljanja navodnjavanjem cveća staklenika. Primjena tehnologije navodnjavanja vode u cvjetnoj industriji ima sljedeće prednosti i probleme vredne rasprave.

Prvo, prednosti cveća za navodnjavanje vode

Primena ušteda vode u cvjetanju ima pet različitih prednosti:

1, očuvanje vode. Tradicionalna cvijeća i postrojenja koriste vještačke vodovodne cijevi za vodu, efikasnost je relativno niska, ako korištenje navodnjavanja kapljice, mali tok vode tehnologije navodnjavanja vode, ne samo navodnjavanje nego ušteda vode 50% -70%, ali i Može poboljšati uniformnost navodnjavanja.

2, štedeći troškove rada. Primjena tehnologije za navodnjavanje vode u proizvodnji cveća može uštedjeti više od 90% radne snage. Na primjer, sa automatskim kontrolerom ili programabilnim kontrolerom, frekventnim pretvaračem i drugom opremom, ali i smanjivanjem radne snage, u velikoj meri štedi radnu snagu.

3. Promijenite sadnju strukture cvijeća. Danas se sve više i više oglašava zelenilom i uređenjem terase. Stereoskopski cvetni ležaji se takođe široko koriste u opštinskim vrtovima. Stoga je upotreba mikro navodnjavanja u kombinaciji sa navodnjavanjem kap po kap za promociju trodimenzionalnih pošumljavanja postigla izuzetne rezultate.

4, lako se postiže integracija vode i đubriva. Integracija vode i đubriva u proizvodnju cveća takođe je veliki trend. Tehnika spajanja vodenih djubriva je vruća tema u oblasti navodnjavanja, istovremeno i navodnjavanje, u skladu sa potrebama cvijeća u različitim periodima rasta, oplodnje prskanja pesticidnih sinhronizacija.

5, poboljšajte mikroklimu u polju. Za okruženje cvijeća sa visokom vlažnošću cvijeća može se koristiti navodnjavanje kapanjem, za one koji vole vlažnost korištenja mikro sprej, navodnjavanje prskalica također može igrati ulogu u hlađenju, od poboljšanja lokalnog malog biljnog okruženja.
Copyright © Tianjin Huaxushengtai Technology Co., Ltd Sva prava pridržana.Telefon: +86-22-63832001