Izložba

Dom > Izložba > Sadržaj
Greenhouse navodnjavanje pod niskim sezona temperatura
May 19, 2017

Staklenik sadnje sezone je najbolji izbor voća i povrća u sezoni niskim temperaturama u hladne sezone, kako da razuman i efikasan za navodnjavanje u niskim temperaturama sezona voća i povrća u stakleniku, u direktnoj vezi sa kvalitetom i prinos od voća i ekonomsku korist povrća.

Niske temperature sezona staklenika treba odabrati sunčan navodnjavanje voća i povrća, nakon zalijevanje najbolje u sedmici je sunčan. Potrebno je odabrati odgovarajući navodnjavanje ujutro temperature, vode za navodnjavanje treba čuvati u određenom periodu može biti prolivena, i blizu sobne temperature prije navodnjavanja. Ovo nije samo temperature i temperaturna razlika je mala, lako oporavak temperatura, nije lako promrzlina i pun red usjeva, vlažna vremena, relativna vlažnost za kontrolu zraka. Općenito, temperatura nije visoka u podne i podne. U ovoj fazi, zalijevanje može lako utjecati na fiziološke funkcije biljaka korijene, što nije pogodno za rast i razvoj biljaka. To nije u sumrak i snježne dan za navodnjavanje, a zatim lako promrzlina usjeve, a ne doprinosi na vlagu, kako bi se izbjeglo u vlažnom vremenu, izazvane voća i bolesti povrća.

Povrća u plastenicima biljke zbog ozbiljan nedostatak vode, suhe i mrtve; voda je preterana, propusnost tla smanjen, korijen biljaka disanje se blokira i nedostatka kisika, vlage tla će uzrokovati pretjerane erozije biljka korijene, potiče na dijelu Ye Fahuang, pa čak i smrt. Niske temperature niske sezone temperatura staklenika za navodnjavanje, plastenik ventilacije, isparavanje vode, vlažnost zraka je teško smanjiti, tako da se poboljša učestalost navodnjavanja, smanjite količinu navodnjavanja. Kada je temperatura niska, količina vode treba da bude mali, dugo vremena intervala. Niske temperature sezona ne bi trebalo da preplave navodnjavanje, lako dovesti do truljenja korijena, koji utiču na ekonomski prihod poljoprivrednika. Mikronavodnjavanja voda treba izabrati za navodnjavanje staklenika povrća u niskoj sezoni temperature. Mikronavodnjavanja igra važnu ulogu u reguliranju mikroklime u staklenika, i mikro navodnjavanja može efikasno kontrolirati količine vode, a to je također korisno za visok i stabilan prinos usjeva.

Niska temperatura zahtjeva staklenika navodnjavanja više, više pažnje posvetiti prijateljima poljoprivrednika u navodnjavanje, kako bi se osigurala normalan rast stakleničkih povrća.
Copyright © Tianjin Huaxushengtai Technology Co., Ltd Sva prava pridržana.Telefon: +86-22-63832001