Izložba

Dom > Izložba > Sadržaj
Poboljšanje prinosa voća pravilnim navodnjavanjem
May 19, 2017

Potreba za vodom u različitim fazama rasta voćaka je različita. Prema karakteristikama potreba za vodom svakog perioda voćaka, naučno i racionalno navodnjavanje voćnih stabala ne samo da štedi vodu, već i poboljšava prinos i kvalitet i povećava prihode. Od ovih, četiri ključna vremena za navodnjavanje:

1) pre faze cvetanja. U ranoj fazi cvjetanja voćnih stabala, ako vlaga u tlu može zadovoljiti potrebe voćnih stabala, korisno je pucati rast, povećati površinu lista, promovirati klijanje i cvjetanje, poboljšati brzinu postavljanja ploda i postaviti dobru osnovu za povećanje prinosa. Voćna stabla obično se navodnjavaju rano u pupoljak.

2) rast voćnog snopa i period povećanja voćki nakon cvjetne vode. Period ploda je kritičan period potreba za vodom, fiziološka funkcija plodova je najnapornija, ukoliko nedostatak vode u tlu utiče na rast i razvoj plodova ili čak i pad.

3) cvetanje i zadržavanje voća. Period se odnosi na voću u brzoj ekspanziji i fazi razgraničenja cvjetnog pupoljaka, potrebno je puno vode, tako da treba i vrijeme navodnjavanja.

4) period mirovanja. Posle jesenske žetve, ali i pripremiti zimu za žetvu. Obično se moraju primeniti u zamrzavanju zemljišta za navodnjavanje, zimskim hladnim i otpornim na sušu. Štaviše, on takođe može razviti cvjetni pršut i povećati stopu raspadanja đubriva i postaviti temelje za zdrav rast voćnih stabala u proleće naredne godine.
Copyright © Tianjin Huaxushengtai Technology Co., Ltd Sva prava pridržana.Telefon: +86-22-63832001