Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj
Raspored i instalacija opreme za navodnjavanje kapi
Oct 31, 2017

Oprema za navodnjavanje od kapanja je tehnologija navodnjavanja kapanja koja se koristi u kombinaciji alata za navodnjavanje, koja se zove oprema za navodnjavanje kap po kap.

Oprema za navodnjavanje kapi ima sledeće karakteristike:

1. Ušteda energije: Pritisak navodnjavanja od kapanja je znatno niži od navodnjavanja u spreju, ušteda energije, stopa korištenja vode za navodnjavanje je visoka, pa se smanjuje kapacitet pumpanja, što odgovara smanjenju energije pumpanja, opreme za navodnjavanje kapi koja u efektima navodnjavanja visokog glava očiglednije.

2. Ušteda vode: navodnjavanje kapanjem je lokalni metod za navodnjavanje, oprema za navodnjavanje kap po zahtevu usjeva za precizno navodnjavanje, sa cevovodnom vodom, vrlo vodom, opremom za navodnjavanje kapi uglavnom više od vode za navodnjavanje 30% -50%, nekim usjevima do 80% Oko 10% -20% manje od provincijske vode za navodnjavanje.

3. Prilagodljivost zemljišta i terena: navodnjavanje kapanjem se može prilagoditi bilo kom kompleksnom terenu, čak iu stenama na drvetu može takođe kapati navodnjavanje. Kapacitet navodnjavanja navodnjavanja kapi je nizak, može se prilagoditi niskoj penetraciji lepljivog tla, a zbog dugog vremena navodnjavanja, navodnjavanje zemljišta, oprema za navodnjavanje kapi čak i na visoko propusnom pješčanom tlu neće izazvati ozbiljno duboko curenje. Pod određenim uslovima, navodnjavanje kapanjem se takođe može prilagoditi navodnjavanju vodonosne vode.

4. Čak i navodnjavanje: navodnjavanje kapanjem može efikasno kontrolisati količinu vode po kap, jedinstvenost navodnjavanja, uglavnom do 80% -90%.

Navodnjavanje kapljicama je poluautomatsko mehaničko navodnjavanje, instalirana oprema za navodnjavanje kap po kap, upotreba sve dok se otvaranje ventila prenese na odgovarajući pritisak, možete da pošaljete vodu površini korena samodrenjevanja. Navodnjavanje kapanjem od talnog jarka za uštedu vode od 30% do 40%, Oprema za navodnjavanje kapi je značajno smanjena. Temperatura staklenika je veća od temperature tradicionalnog navodnjavanja zemljišta, što je korisno za rani i rani razvoj kultivisanih usjeva. Niska vlažnost je korisna za ublažavanje pojavljivanja štetočina i bolesti, a prinos je očigledan. Prosječno voće i povrće mogu povećati 10% ~ 20%.

1. Sastav opreme za navodnjavanje kap po kap

Uređaj za napajanje vodom: uključujući vodu, vodenu pumpu, regulator protoka i pritiska, kutija za miješanje đubriva, injektor đubriva. U vodu za navodnjavanje kapanja voda mora imati određeni pritisak kako bi se obezbedila isporuka vode za navodnjavanje i kapanje. Da bi se dobio određeni pritisak vode može se koristiti postojeći vodeni toranj, potreba za izračunavanje vodenog tornja i relativne visinske razlike za navodnjavanje, oprema za navodnjavanje kapanjem opći zahtevi pritiska vode od 0,1 do 0,2 MPa, ekvivalentan vodotorju i relativna visinska razlika od 10 m ili više.

U bunar pored instalacije rezervoara pod pritiskom: kapacitet rezervoara od 2 ~ 8m3, pritisak vode nakon pritiska na 0,2 ~ 0,5 MPa, rezervoar pod pritiskom treba da bude opremljen automatskim uređajem za dopunjavanje kako bi se obezbedilo neprekidno ujednačeno snabdevanje vodom.

Jednostavan spremnik: u stakleniku pored instalacije jednostavnih rezervoara za skladištenje, oprema za navodnjavanje kapi, kao što su željezni bubnjevi, rezervoari, plastični rezervoari, cementni bazeni, opći kapacitet 0.5m3. Visina rezervoara je oko 1,5m od tla, a voda se kontinuirano ubacuje u rezervoar sa mikro-pumpom.

Vodovodni vodovod: uređaj za dovod vode u stakleniku i drugi kanal za navodnjavanje. Za staklenike, general je dvo-nivo, odnosno suva cijev i grana, cev za navodnjavanje kap po kap, direktno ugrađena u granu cijevi. Cijev za navodnjavanje za polietilen ili polihloridnu cev od visokog pritiska, promjer cevi 25 ~ 100mm različite specifikacije. Suva cev izvan staklenika zakopana je ispod zamrznutog sloja tla dubine 0,8 ~ 1m. Oprema za navodnjavanje kapanjem Unutrašnji prečnik izlazne cijevi koji vodi do staklenika je 37,5 ~ 50mm, a filter se mora postaviti na cjevovod kako bi se sprečilo zapušavanje rđe i sedimenta. Filtrirati sa filterom od 8 do 10 mrežnih gaza, istovremeno za ugradnju ventila manometra i kutije za miješanje đubriva (zapremina 0.5 ~ 1m3). U stakleniku nakon što se gasovod uglavnom nalazi u stakleničkoj stubi ili kanalu na zemlji.

Drip deo: upotreba polietilenske plastike za navodnjavanje kap po kap, debljine 0,8 ~ 1,2 mm, prečnika 16,20,25,32,40,50 mm i druge specifikacije, boja je crna i plava, uglavnom da bi se sprečila cev zelena zelena mahovina , blokiran gasovod. Greben ili brazde za kultivaciju sunčanih staklenika je relativno kratak, izbor crijeva malenog prečnika. Kaplja cev sa redom leve i desne strane reda od 0,5 do 0,7 mm, kap po kapu, oprema za navodnjavanje kapljice svake strane rupe od 25 mm, obe strane raspoređene rupe. Kada pritisak vode dostigne 0.02 ~ 0.05 MPa, crevo će igrati ulogu u isporuci vode, meku vodu sa stranaka kapanja u zemljište rhizosfere. Potrošnja vode po kubnom metru mekane vode iznosi 13,5 do 27L na sat.

2. Instalacija i instalacija creva

Staklarište sunčeve svetlosti uglavnom prelazi na istok i zapad do sadnje, granu cijevi smeštene na sjevernoj strani staklenika, općenito kaplje mekani pojas u skladu sa rastojanjem žetve (parcela), oprema za navodnjavanje kapi je bila samo jedan pod-podloga. Mekana i priključna cevna priključka na dva načina su dva načina: jedan se koristi za priključak reduktora 40 × 25mm, od kojih 25mm završava set kapanja meki nakon konopa ili žičane vezice, kaplja meku stranu drugog Za vezivanje, a zatim sa prečnikom 40mm crne polumekle plastične cijevi, prema određenoj udaljenosti će biti različiti krajevi tri veze spojene na dva kraja cevi sa plastenicima sa plastičnim čepom. Sa različitim prečnikom, tri veze su povezane mekom mekom, velikom količinom vode, brzim protokom, posebno za više od 50m dužine staklenika. Ako je staklenik predal, od staklene bašte Istok i Zapad u dve grupe, ugradnja dva ventila, implementacija grupnog navodnjavanja; druga je raspodela vodovodnih cevi u skladu sa rasporedom bušenja rupa, mekani pojas povezan je sa izlazom za bajpas i zategnut. Obilaznica je jeftinija, instalacija tri provincije od pokrajinskih radnika, rastojanje solarnih voda u staklenicima je malo, uglavnom koriste ovaj način povezivanja.

3. Koristite metode i mere predostrožnosti

Upotreba: Podešavanje pritiska vode. Pritisak vode premešten na 0,03 do 0,05 MPa, pritisak je prevelik i lako se može dovesti do rupture creva. Nema manometra, crijeva za kapanje iz operacije koja se ocjenjuje, ako je crevo slično kružnom, zvuk se ne može smatrati odgovarajućim pritiskom. Ako je crevo istisnuto previše, previše vode, što ukazuje na to da je pritisak prevelik, treba ga podesiti; regulacija vodosnabdevanja. Voda za navodnjavanje u skladu sa različitim fazama rasta usjeva i vremenskih uslova da bi se utvrdilo opšte svako navodnjavanje od oko 667m2 oko 20m3 ili tako, trebalo bi da shvati sadnice na manjeg rastu usjeva, više, oprema za navodnjavanje kapi, visoka temperatura i navodnjavanje posade principima navodnjavanja. Kada nema prikaza merača protoka, može se izračunati do vremena snabdevanja crijeva ili prema vlažnosti zemljišta. Iako je vrijeme svakog navodnjavanja pod uticajem pritiska vode, promjera mekog opsega, broja mekane trake, veličine i gustine otvora i toka kapanja i drugih faktora, ali generalno više od 2 do 3 sata. Upotreba 75-1 tipskog higrometra tla, oprema za navodnjavanje kapi u skladu sa potrebama odgovarajućeg snabdevanja vodom za navodnjavanje. U stvarnoj proizvodnji, navodnjavanje povrća od kap po kap je često više od tradicionalnog navodnjavanja povrća koje se lako povećavaju, pa bi bilo prikladno za kontrolu, kako bi se izbjeglo utjecati na prinos; tehnika đubrenja. Koriščenje opreme za navodnjavanje kap po kap, možete nabaviti poseban uređaj za đubrivo, ali i domaći. Priključite izlaznu cev na granu cijevi creva za kapanje, kontinuirano dodajte rastvoreno đubrivo u primjenu đubriva, opremu za navodnjavanje kapi ili pritiskajte hemijsku pumpu sa mikro pumpom ili prskalicom u granu za završetak đubrenja. Oplodnja se obično radi pola sata pre kraja navodnjavanja. Bunari uvezenog đubriva treba zatvoriti kada se ne koriste.

Copyright © Tianjin Huaxushengtai Technology Co., Ltd Sva prava pridržana.Telefon: +86-22-63832001