Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj
Li Keqiang napravio Važna uputstva o Nacionalnoj telekonferenciji na konzervansi vode i izgradnji konzervansa vode u zimu i proleće
Nov 10, 2017

Nacionalna telekonferencija o izgradnji vodoprivredne i vodoprivredne zaštite u zimu i proleću održana je u Pekingu 3. novembra. Li Keqiang, član Stalnog odbora političkog biroa Centralnog komiteta CPC-a i premijer državnog vijeća, napravio je važne instrukcije. Ističe se da je jačanje osnovne izgradnje navodnjavanja i očuvanja vode hitan zahtev i osnovna garancija za produbljivanje strukturne reforme poljoprivredne ponude i ostvarivanje snažne poljoprivrede, koja koristi poljoprivrednicima i bogatim seljacima. Od stranke od osamnaest, svi lokaliteti i odjela ozbiljno sprovedu odluku Centralnog komiteta Partije i odluke Državnog vijeća da se rasporedi i promovira izgradnja konzervacije vode i postigne izvanredne rezultate, za realizaciju poljoprivrede, poljoprivrednici su nastavili da raste godinu nakon žetve i zdrava razvoj ruralne ekonomije i društva pruža snažnu podršku. Nadam se da će temeljno proučiti i sprovesti duh devetnaestine stranke, kineskim socijalističkim ideološkim karakteristikama Xi Jinpinga nove ere kao smjernice, iskreno primijeniti novi razvojni koncept, usredsrediti se na implementaciju strategije revitalizacije zemlje i promovirati smanjenje siromaštva, jačanje vladajuća vlada, inovacija sistema i reforma mehanizama u sveobuhvatnoj reformi cijene ruralnih voda kao fokusa, da bi se mobilisale sve društvene snage, većina je poljoprivrednika za izvođenje zimske izgradnje konzervansa i svakodnevnog upravljanja, ubrzavajući poboljšanje infrastrukture za zaštitu voda mrežu i sistem upravljanja vodama, kako bi se smanjila kratka izgradnja konzervanata vode, poboljšala poljoprivredni sveobuhvatni proizvodni kapaciteti, kapaciteti za sprečavanje katastrofa i ublažavanje i očuvanje kapaciteta korištenja vodnih resursa, i dali novi doprinos promociji razvoja moderne poljoprivrede, the sveobuhvatno dobro društvo.


Wang Yang, član Stalnog odbora Političkog biroa Centralnog komiteta CPC-a i potpredsjednik Državnog vijeća, prisustvovao je sastanku i održao govor. On je naglasio da je telekonferencija izgradnje zimske vode konzervativne devetnaest nakon što je Državno vijeće održalo prvu nacionalnu konferenciju odražava generalni sekretar Xi Jinping postavio relevantne zahtjeve u "tri ruralne" radove na prioritet među prioritetima, pridržavati se poljoprivrede i ruralnog razvoja prioritet u devetnaestom izveštaju, praktična je mera za sprovođenje duha devetnaestine partija. Svi lokaliteti i odjela trebalo bi da intenziviraju svoje napore, usavršavaju sistem i mehanizam i nastojaju riješiti izuzetne probleme neujednačenog razvoja vodnih resursa, kako bi se osiguralo sprovođenje strateškog raspoređivanja koje je iznio Centralni odbor partije. Sastanak je takođe na trenutnoj poljoprivrednoj proizvodnji, nabavljanju jesenjih travnjaka i prevenciji šumskih požara u rasporedu.

Copyright © Tianjin Huaxushengtai Technology Co., Ltd Sva prava pridržana.Telefon: +86-22-63832001